Om

 

 

"Skredder Punsvik" ble etablert av Ingvild Kvarstein Punsvik som enkeltpersonforetak i 2010 og har siden 2012 har vært drevet på hobbybasis.

 

Jeg er utdannet kjole -og draktsyer/dameskredder og har

lang fartstid med tekstile tradisjonshåndverk og drakthistorie som hobby.

 

 

Jeg designer og skreddersyr klær for bruk innen levendegjøring av historie fra vikingtid til 1800-tallet, cosplay, riddersport, moderne hverdagsklær og tekstile bruksgjenstander. Jeg driver også med tradisjonshåndverk som spinning, nålebinding, bregding(sprang), brikkeveving, neverfletting, grindveving, strikking, broderi og båndfletting.

 

 

Jeg er lidenskapelig opptatt av drakthistorie og synes det er uendelig spennende hva klær og tekstilkultur kan fortelle om menneskene som har vært her før oss. Det er utrolig mange spennende historier bak ord og uttrykk, mote, snitt og teknikker. Mønsterkonstruksjon og de store forskjellene en kan se på mønsterkonstruksjonen bak bevarte plagg gjennom tidene er både komplisert og spennende; og er en av de tingene jeg virkelig liker å drive med. Jeg er med i flere foreninger som driver med levende historie og det er nå ti år siden min første sommer i håndsydd linkjortel og selekjole i min aller første sommerjobb som turistguide og "viking". Siden den gangen har det blitt mange kjoler, kjortler, doubleter og jakker: og nå for tiden holder jeg mest på med 13-1400 tallet.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved